PETALING JAYA: Melihat keluarga bahagia usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman, pasti ada yang terdetik dalam hati betapa bertuahnya tiga anak jutawan itu hidup serba mewah. Tinggal di banglo bernilai jutaan ringgit, dibawa melancong ke luar negara, malah pergi sekolah dihantar menggunakan kereta mewah. Begitulah kehidupan bak putera dan puteri raja yang dilalui anak-anak Aliff […]

Read More »

Pelik, jelik dan semakin gila! Korang pernah tengok sup bunjutkan. Ala yang mak-mak masukkan bila masak sup tu. Tak kiralah sup ikan merah ke, sup daging, sup ayam, kiranya sup bunjut ini penambah enak rasalah. Baru ini kami borak-borak sembang dengan kawan yang bekerja di Jabatan Obstetrik & Ginekologi di salah sebuah hospital kerajaan.   […]

Read More »

SULAWESI SELATAN, INDONESIA – Jika sebe lum per kahwinan antara remaja berusia 16 tahun dengan nenek menjadi buah mulut orang ramai, kini gili ran per kahwinan anta ra se orang lelaki warga emas dengan seorang gadis berusia 18 tahun pula mencuri tumpuan. Dalam perkahwinan yang dilaksana kan di Sulawesi Selatan, Indonesia, datuk yang sudah berusia […]

Read More »

Kegiatan merompak kereta api oleh sekumpulan penjenayah bukanlah hanya cerita rekaan semata-mata yang boleh dilihat di dalam filem. Sebaliknya, peristiwa sebegini memang benar-benar pernah terjadi di England. Peristiwa kes rompakan ini juga merupakan antara kes rompakan terbesar di England dikenali sebagai “Great Train Robbery” kerana rancangan yang sangat teliti mirip perompak profesional dan jumlah wang […]

Read More »

Tolong baca dan sebarkan kepada semua wanita yang anda kenal. Seorang gadis telah menginaikan tangan dan lengannya (Mehndi) dikenal sebagai “Red Cone” beberapa bulan sebelum majlis perkahwinannya. Selepas memakainya tangan dan kakinya telah dijangkiti sejenis penyakit, maka doktor mencadangkan untuk MEMOTONG lengan dan kakinya Tolong sebarkan. Campuran kon ini berada di mana-mana pasaran dengan nama […]

Read More »

5 Mafia Antarabangsa Tidak Berperikemanusiaan Di Dunia Mafia bererti sebuah kumpulan penjenayah tersembunyi yang terlibat dalam organisasi keganasan yang tersebar di setiap negara. Mereka biasanya melebarkan pengaruh kawasan mereka dengan negara yang mereka kuasai dan anggotanya tersebar di dalam negara tersebut. Mereka juga bertujuan untuk memonopoli semua kegiatan jenayah berat seperti penjualan dadah, jual beli […]

Read More »

Apa Itu Jeragat (Melasma)? Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya. Tidak dinafikan bahawa setiap orang pasti akan mengalami masalah kulit tanpa mengira peringkat usia.Terdapat lebih 3000 masalah kulit yang dapat dikesan oleh pakar dermatologidan semuanya boleh memberi kesan terhadap penampilan dan keyakinan diri seseorang individu. Sudah pasti bagi mereka yang ada masalah ini […]

Read More »

Mempunyai berat badan yang ideal merupakan impian semua orang terutama bagi kaum hawa atau perempuan. Tubuh langsing merupakan idaman dan mungkin juga merupakan keharusan bagi wanita. Tapi tahukah anda bahwa dalam Islam ternyata membahas mengenai diet ini. Di dalam Islam memang tidak diperbolehkan melakukan diet yang sangat ketat karena hal itu dapat mengganggu kesehatan. Rasulullah […]

Read More »

Bukan nak makan ubat sangat pun tapi bila kaum isteri demam dia cuma harapkan suami tersayang ambil berat tentangnya atau paling tidak temankan dia makan bersama. Itulah tandanya dia sangat dahagakan kasih sayang suami, nak suami belai dan mesej tanya khabar waktu dia sakit. Andai suami gagal uruskan sudut ini, maka berkecailah rasa cinta perlahan-lahan […]

Read More »

Kalau kita search kat google tips-tips menjaga suami, beribu-ribu tips yang keluar. Ada yang ditulis sendiri oleh pakar, dan ada juga yang ditulis oleh orang biasa kat blog masing-masing. Kalau kita baca betul-betul, ada jugak tips yang kadang-kadang tu tak masuk akal, tapi belum cuba belum tahu kan? Tapi kali ni admin nak sharekan tips […]

Read More »