Saiful Bukhari Azlan, mangsa liwat bekas Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibarahim kecewa apabila Tun Dr Mahathir Mohamad kini mempolitikkan kes liwatnya demi kepentingan politik peribadi. Saiful merujuk kepada kenyataan Dr Mahathir menggesa pembebasan Anwar dari penjara dan menyifatkan pendakwaan dan pemenjaraan pemimpin PKR itu bermotifkan politik. “Anwar adalah tahanan politik dan telah menanggung […]

Read More »

Daripada laporan yang updated sehingga sekarang, kediaman bekas PM Datuk Seri Najib Razak dikatakan masih digeledah polis dan belum ada tanda-tanda lagi untuk pasukan ni beredar. Kesian lihat keadaan bekas PM tersebut yang menjalani hari pertama puasa dengan dugaan menimpa, rakan-rakan Najib katanya datang nak melawat serta beri moral support kepadanya. Salah seorang daripadanya ialah ahli UMNO Negeri Sembilan, […]

Read More »

  SEBANYAK 72 bagasi mengandungi wang tunai, barang kemas dan pelbagai barangan berharga serta 284 kotak berisi beg tangan berjenama ditemui dalam kediaman di Pavilion Residences Apartment yang diperiksa polis berhubung siasatan kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB), malam tadi. Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Seri Amar Singh Ishar Singh berkata, kesemua […]

Read More »

Setelah terkuburnya BN di Malaysia sebagai pemerintahan zalim dan menindas rakyat kini ramai pnyokong UMNO dan BN mula beralih arah yang melompat parti demi menjaga periuk nasi masing-masing. Ini dibuktikan lagi dengan berlakunya beberapa pemimpin BN yang lompat parti ke pakatan Harapan. Sebagai contoh dikedah seorang Adun BN yang telah menyertai PAKATAN HARAPAN sekali gus […]

Read More »

Zahid Hamidi nak kenakan tun Dr. Mahathir bin Mohamad tapi kantoi kena muka sendiri, nak tipu lagi, mana yang betul? Netizen: “Tidak menghormati bangsa org, pemimpin ini tak boleh d pandang hormat oleh masyarakat malaysia, melangar etika pelembagaan negara, dn cuba buat asutan agar masyarakat membenci kedudukan org” Anda boleh scroll ke bawah tonton video […]

Read More »

KUALA LUMPUR – Gabungan Pertubuhan Cina Malaysia (Hua Zong) mencadangkan supaya Kabinet baharu yang dibentuk Tun Dr. Mahathir Mohamad mewujudkan satu jawatan Timbalan Perdana Menteri untuk diisi oleh wakil Cina. Selain itu, Presiden Hua Zong, Tan Sri Pheng Yin Huah turut mencadangkan supaya wakil keturunan Cina dilantik untuk jawatan menteri atau timbalan menteri di beberapa […]

Read More »

    Bekas gitaris kumpulan rock Ekamatra yang pernah popular pada era 90-an, Md Nurulazman Saliholdin@ Salihaldin berdepan hukuman penjara maksimum 30 tahun selepas mengaku bersalah atas pertuduhan menyebabkan kematian seorang wanita warga emas, Kau Fu Eng, 71 tahun ketika tertuduh memecah masuk rumah mangsa 25 Februari lalu. Memetik Berita Harian Online, Nurulazman yang berasal […]

Read More »

    Kalau sesuatu yang buruk terjadi, kita selalunya akan ke balai polis dan minta bantuan dorang untuk selesaikan masalah dan bantu kita. Polis sepatutnya jaga keselamatan rakyat, kan? Tapi lain pula yang jadi pada seorang pembantu rumah kat Johor ni. Menurut WORLD OF BUZZ, seorang wanita pembantu rumah warga Indonesia didera oleh majikannya di […]

Read More »

DURJANA… Seorang penganggur didakwa di Mahkamah Sesyen Ampang atas 334 pertuduhan sumbang mahram terhadap anak saudaranya sejak mangsa berusia lima tahun pada 2010 sehingga Januari 2018. Lelaki berusia 46 tahun itu yang memakai baju T biru gelap dengan bersahaja menjawab “tidak,” ketika jurubahasa membacakan satu persatu pertuduhan ke atasnya di hadapan Hakim Mohamad Kamil Nizam. […]

Read More »