Selama ini, tujuan makan madu selain nak sihat tentu-tentulah nak sembuhkan penyakit. Tapi kenapa walau dah habis berbotol madu, sakitnya masih ada.. tak jadi ubat. Rupanya cara minum madu itu yang salah. Dr Hisham bin Hashim, seorang herbalis dan gemologis memaklumkan petua bukan sekadar apa yang difikirkan sebagai tinggalan orang dulu-dulu. Petua itu sebenarnya adalah […]

Read More »

  Laman sosial sebenarnya menjadi medium paling pantas dalam menyebarkan ilmu yang cukup berfaedah sekarang ini. Segala maklumat boleh didapati hanya di hujung jari sahaja. Walaupun ada antara pengguna yang menyalah guna, namun segala maklumat yang bermanfaat tidak salah untuk dikongsi bersama. Seperti perkongsian oleh pengguna laman sosial, seorang gadis menggunakan nama Amyra Nabila Hasnol Gadis ini […]

Read More »

Seringkali kita merasa telah mencuci kemaluan kita dengan bersih dan benar. Bersih belum berarti benar. Hal ini penting agar amal ibadah kita diterima. Banyak orang merasa ibadah mereka bagus, tetapi sebenarnya masih tidak terlepas dari ancaman azab api neraka hanya karena tidak benar dalam mencuci kemaluannya. Sayidina Abu Bakar R.A. pernah hendak menyolatkan mayat seorang […]

Read More »

Tak dinafikan, bukan begitu mudah untuk memperoleh pekerjaan pada zaman sekarang. Tidak kiralah anda mempunyai kelulusan apa sekalipun, ia belum tentu menjamin peluang kerjaya kepada anda.Kata orang rezeki setiap individu itu berbeza-beza. Buat Saipol Azmir Zainuddin, ternyata keputusan beliau berhenti sekolah setakat darjah 6 bukanlah keputusan yang salah. Berkat usahanya yang gigih, pengembala yang berusia […]

Read More »

Apa Itu Jeragat (Melasma)? Jeragat ialah sejenis penyakit kulit yang tidak berbahaya. Tidak dinafikan bahawa setiap orang pasti akan mengalami masalah kulit tanpa mengira peringkat usia.Terdapat lebih 3000 masalah kulit yang dapat dikesan oleh pakar dermatologidan semuanya boleh memberi kesan terhadap penampilan dan keyakinan diri seseorang individu. Sudah pasti bagi mereka yang ada masalah ini […]

Read More »

Mempunyai berat badan yang ideal merupakan impian semua orang terutama bagi kaum hawa atau perempuan. Tubuh langsing merupakan idaman dan mungkin juga merupakan keharusan bagi wanita. Tapi tahukah anda bahwa dalam Islam ternyata membahas mengenai diet ini. Di dalam Islam memang tidak diperbolehkan melakukan diet yang sangat ketat karena hal itu dapat mengganggu kesehatan. Rasulullah […]

Read More »

Bukan nak makan ubat sangat pun tapi bila kaum isteri demam dia cuma harapkan suami tersayang ambil berat tentangnya atau paling tidak temankan dia makan bersama. Itulah tandanya dia sangat dahagakan kasih sayang suami, nak suami belai dan mesej tanya khabar waktu dia sakit. Andai suami gagal uruskan sudut ini, maka berkecailah rasa cinta perlahan-lahan […]

Read More »

Kalau kita search kat google tips-tips menjaga suami, beribu-ribu tips yang keluar. Ada yang ditulis sendiri oleh pakar, dan ada juga yang ditulis oleh orang biasa kat blog masing-masing. Kalau kita baca betul-betul, ada jugak tips yang kadang-kadang tu tak masuk akal, tapi belum cuba belum tahu kan? Tapi kali ni admin nak sharekan tips […]

Read More »

Assalamualikum guysss.. Sebelum baca lebih lanjut.. saya nak katakan sesuatu.. Empat pandangan yang diberikan ini terpulang kepada penerimaan masing2. Tidak salah mengikut pantang larang krn pasti ada kebaikannya, tapi pada masa yg sama jgn sesekali mengabaikan kebersihan. Dan yg paling penting, ianya tidak dilarang oleh agama. Yang Pertama : Pantang larang orang tua-tua [:]Mencuci rambut […]

Read More »

Tak perlu ditanya lagi apa fungsi puting pada bahagian dada wanita, melainkan untuk menyusukan bayi. Namun, pernah tak anda terfikir, apakah fungsi puting tetek bagi kaum adam pula? Jika tiada fungsi, mengapa ia wujud? Adakah benar dakwaan oleh Charles Darwin mengenai teori evolusinya, bahawa puting lelaki adalah organ sisa (organ yang mana dipercayai lebih baik […]

Read More »